Napój z moreli, cytryny i wody kokosowej

Składniki na 2 porcje

  • 300g moreli
  • 200 ml wody kokosowej
  • 30 ml soku z cytryny
  • 1 – 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy
  • kilka kostek lodu
  • listki mięty do dekoracji (opcjonalnie)

Przygotowanie

1. Morele dokładnie umyj, przekrój na pół, usuń pestki.

2. Zmiksuj morele w blenderze na gładkie puree. Jeśli wolisz bardziej klarowny napój, możesz przetrzeć puree przez sitko, aby pozbyć się skórek i włókien.

3. Do morelowego puree dodaj sok z cytryny, wodę kokosową oraz miód lub syrop, jeśli chcesz dosłodzić napój. Wszystko dokładnie wymieszaj lub krótko zmiksuj.

4. Podawaj z kilkoma kostkami lodu, udekorowane listkami świeżej mięty.

5. Najlepiej spożyć od razu, aby zachować pełnię świeżości i witamin.