Kasza manna z musem malinowym i panko

Składniki

Kasza manna (4 kieliszki):

  • 500 ml mleka
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • opcjonalnie: 2 kostki białej czekolady

Mus malinowy

  • 200 g mrożonych malin
  • 1–2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Chrupiące panko

  • 2 łyżki panko
  • 1/2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka cukru (najlepiej brązowego)

Przygotowanie

1. Zagotuj mleko z wanilią. Wsypuj kaszę cienkim strumieniem, mieszaj energicznie. Gotuj do zgęstnienia (ok. 4–5 minut). Możesz dodać białą czekoladę.

2. Maliny z cukrem i cytryną zagotuj, przetrzyj przez sito. Przestudź.

3. Na suchej patelni z masłem i cukrem upraż panko, aż będzie złote i chrupiące.

4. Ułóż w kieliszku: kasza → mus → panko